La directora general d’Agricultura, Ramaderia i Innovació, Montserrat Gil de Bernabé, presideix la delegació catalana present en la fira Fancy Food, que tindrà lloc del 8 al 10 de juliol, al Jacobk Javits Center, de Nova York.
El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes SA (PRODECA), organitza la participació catalana en aquest saló de gran relleu en el sector d’aliments elaborats i amb valor afegit, i que convoca compradors nord-americans i internacionals procedents de 87 països diferents.
El perfil dels professionals visitants és minorista del segment gourmet i delicatessen, restauradors, hotelers, botigues especialitzades, i empreses de catering. Un total de 2.200 empreses de 40 països diferents hi van exposar en la darrera edició.
El mercat de productes gourmet a EEUU està en creixement. Entre els anys 2001 i 2005, les vendes han experimentat un augment de més del 55 per cent, és a dir, un increment de 15.000 milions de dòlars. És, a més, un mercat molt dinàmic, que ha crescut a una taxa mitjana del 8’9 per cent durant els últims cinc anys, i en el qual es llença més de 1.000 nous productes anualment.
El posicionament dels nostres productes avança lentament, especialment en formatges, olis, i espècies, i amb interessant potencial per els productes carnis.
Empreses participants en l’estand de Catalunya:
Empresa Producte Seu
Agrolés Fruita seca, oli d’oliva Les Borges Blanques (Les Garrigues)
Cafè Rovi Cafè St. Boi de Llobregat (B.Llobregat)
Molí de Torms Oli d’oliva Els Torms (Les Garrigues)
Terrer Vins Esperits i Olis Oli, vinagre, vins Barcelona (Barcelonès)
Molí La Boella Oli d’oliva i olives La Canonja (Tarragonès)
Ibk Tropic Gelats, càscares de fruites Barcelona (Barcelonès)
6 de juliol de 2007