El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyarà a la ministra d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Elena Espinosa, en la inauguració oficial de Saló Barcelona Degusta, a la Fira de Barcelona (Montjuic).

A les 18:00 hores tindrà lloc l’homenatge de l’escriptora culinària Simone Ortega i al lliurament de la XX edició del Premi Especial de Comunicació “Aliments d’Espanya 2006”, presidit per la ministra Espinosa. L’acte tindrà lloc a l’Àrea de les Àgores del Gust, al Palau número 8.

 Tot seguit, a les 18:45 hores, s’inaugurarà oficialment la 2a edició del Saló Barcelona Degusta i les autoritats visitaran els estands.

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural està present en aquest saló a través de l’espai “Catalunya, Qualitat Alimentària”. Es tracta d’una àrea d’exposició de 3.000 metres quadrats amb 80 estands d’empreses catalanes d’aliments de qualitat i cellers de vins i caves. En aquest espai hi ha l’Ambigú “Catalunya Sabors de Qualitat”, un restaurant que dirigeix la cuinera Mey Hoffman, guardonada amb una estrella Michelin.