L’oli d’oliva verge extra amb Denominació d’Origen Protegida Siurana serà el producte de la propera promoció que s’organitza en el tren Joan Miró, de la línia Barcelona – París – Barcelona. Així, durant la primera quinzena d’aquest mes de maig, el restaurant d’aquest tren disposarà ampolles d’oli d’oliva verge extra Siurana a cada una de les taules, juntament amb un fullet promocional.

L'oli protegit pel Consell Regulador és un producte natural, elaborat dintre de la zona de producció de la Denominació d’Origen, que procedeix de la recollida manual i directa de l’olivera de l'apreciada varietat d' oliva "Arbequina". La zona de producció s’estén per una franja de la província de Tarragona, perpendicular a la mar Mediterrània que, des del seu interior, travessa de nord-oest a sud-est les comarques del Priorat, Baix Camp, Ribera d’Ebre, Tarragonès, Alt Camp, Baix Penedès i Conca de Barberà.

Aquesta actuació és fruit de l’acord entre PRODECA, empresa pública del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i la societat Elipsos, constituïda per Renfe i SNCF, per a la promoció de productes catalans amb distintiu de qualitat entre els usuaris de la línia ferroviària Barcelona – París – Barcelona.

Des del mes de desembre, quan s’estableix l’acord, PRODECA ha organitzat la promoció de torró d’Agramunt, de Cava, i d’olis d’oliva verge extra amb Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues i Terra Alta en el tren Joan Miró. En els propers mesos, estan previstes promocions d’altres olis d’oliva verge extra amb denominació d’origen protegida. Per a portar-les a terme, es compta amb la col•laboració dels Consells Reguladors corresponents, i, en aquest cas, del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Siurana.

PRODECA, que té entre els seus objectius la promoció comercial en els mercats exteriors i la promoció interior i de la qualitat alimentària, porta a terme diferents actuacions encaminades a fomentar l’exportació i la comercialització de la producció alimentària, així com la difusió dels productes amb distintiu de qualitat, d’acord amb les polítiques establertes pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

02 de maig de 2007