El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l'empresa pública Promotora d'Exportacions Catalanes SA (PRODECA), organitza del 28 de maig a l'1 de juny la primera Trobada Internacional d'operadors de fruita, a Lleida.

Aquesta missió inversa s'estructura en dos blocs, el primer dels quals tindrà lloc del 28 al 30 de maig i implica operadors dels països àrabs. Els països convidats, en aquesta ocasió, són Algèria, Marroc i Egipte. I el segon bloc se celebrarà de l'1 al 3 de juny, amb la participació de països de l'Est com Polònia, República Txeca, i Hongria. El nombre total d'operadors fructícoles d'aquests sis països és de trenta.

El director general de Planificació i Relacions Agràries del DAR, Antoni Diaz, presidirà el sopar oficial que tindrà lloc dimarts, a les 21:30 hores, per als participants del primer bloc, i que dijous se celebrarà per als del segon.

La Trobada, que s’ha fet coincidir en el temps amb la campanya de fruita dolça que ara s’inicia en les diferents zones de producció de Catalunya, se centrarà en el desenvolupament de seminaris tècnics, sessions de treball entre empreses, i visites al camp experimental de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), a Gimenells, a Fruits de Ponent, i a Actel. Aquesta iniciativa, que ha tingut una excel•lent acollida entre el sector, respon a l’aposta del DAR, a través de PRODECA, de col•laborar en la internacionalització de la producció agroalimentària catalana.

Les empreses catalanes participants en aquesta I Trobada Internacional d’Operadors de Fruita són: Fruitaito Girona Fruits Actel Fruits de Ponent Agrícola d’Albatàrrec Frutas Leridanas SA (FRULESA) Agrufruto SA Fruilar Seròs Fruits Ramon Dalfo Torné Casals Grupo Diego Martínez Fruijet Nufri Copa Trading Costa Brava

28 de maig de 2007