El secretari general del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, (DAR), i president de REGSEGA, Jordi Bertran, acompanyat del vicepresident, Ramon Vilalta, ha presidit, aquesta tarda, la reunió del Consell d’Administració d’aquesta empresa, a la seva seu de Tàrrega.

Bertran ha anunciat que “el Govern vol impulsar un acord amb l’empresa Aigües del Segarra-Garrigues per aconseguir que els agricultors que s’incorporin al Canal abans de finalitzar els anys 2007, 2008 i 2009 (en funció de la programació de posada en regadiu del diferents sectors) paguin un preu fix de connexió per hectàrea”. Segons ha indicat el secretari general del DAR, “aquest preu estaria al voltant dels 3.100 euros per hectàrea en el cas dels regants del marge dret, i, en el marge esquerre, el preu seria d’uns 1.550 euros per hectàrea”.

Cal assenyalar que el cost fix de la connexió quedaria establert en el moment d’apuntar-s’hi i seria totalment independent de l’any en què arribés l’aigua a les finques de cadascun dels regants. Segons ha continuat explicant el secretari general, Jordi Bertran, “aquells agricultors que no confirmin la seva opció pel reg, haurien d’assumir un recàrrec”.

“D’aquesta manera, el Govern fa una aposta clara per consolidar la política de regadius a Catalunya, potenciant la incorporació de nous regants, i es desencalla els dubtes que s’havien generat sobre el cost per hectàrea de regadiu”, indicava  Bertran.

En un altre ordre de coses, el secretari general del DAR, i el vicepresident de REGSEGA, també han explicat l’estat actual del projecte per a la nova seu de REGSEGA a Tàrrega. En concret, avui s’ha aprovat els plecs de bases que regiran la licitació de les obres del nou edifici-seu de REGSEGA a Tàrrega per un import màxim de 4.610.000 euros

La nova seu serà un edifici d’oficines i sala d’actes que tindrà una superfície útil de més de 3.000 metres quadrats dividits en tres plantes (soterrani, planta baixa i primer pis) i que se situarà ens uns terrenys cedits per l’ajuntament de Tàrrega a l’avinguda Ondara. El secretari general del DAR ha explicat que es preveu que les obres s’iniciïn aquest mateix estiu i estaran enllestides en el termini d’un any. Per Bertran, “la nova seu de REGSEGA a Tàrrega convertirà aquesta ciutat en un referent clau pel que fa a la gestió i les infraestructures de regadiu no només de la demarcació de Lleida, sinó a nivell de tot Catalunya”.

17 de maig de 2007