Aquesta actuació format part de la política del DAR de promoció i difusió dels productes agroalimentaris de qualitat

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural ha editat un DVD sobre la DOP Les Garrigues, en col•laboració amb el Consell Regulador. Aquest DVD pretén ser una eina per a la promoció i divulgació de l’oli d’oliva verge extra de la DOP Les Garrigues.

En el DVD fet pel DAR es mostra tot el procés per obtenir aquest oli de gran qualitat, elaborat majoritàriament amb la varietat arbequina, les seves característiques sensorials i fisico-químiques, i es descriuen les tasques de certificació realitzades pel Consell Regulador per garantir l’origen i la qualitat del producte.

La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues és la més antiga de les de l’Estat Espanyol: es va crear l’any 1975, es va reglamentar l’any 1977 i finalment es va inscriure com a DOP al registre comunitari de les Indicacions Geogràfiques i Denominacions d’Origen l’any 1996 (R (CE) 1107/96). La DOP Les Garrigues controla, empara, protegeix i garanteix la qualitat de l’oli que procedeix de les oliveres que pertanyen als termes municipals inscrits en els Registres del Consell Regulador ubicats a la zona de producció de les comarques de Les Garrigues, el Segrià Sud i la part sud de l’Urgell. Actualment són 27 les cooperatives inscrites a la DOP.

Aquest DVD, que forma part d’una col•lecció de DVD de productes amb distintiu de qualitat, ve a sumar-se a les actuacions que el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural està duent a terme per tal de donar a conèixer i difondre els productes agroalimentaris de qualitat.

9 de febrer de 2007