El Secretari General del DAR, Jordi Bertran, ha presidit avui la presentació del projecte de millora de diversos camins de l’Alt Penedès.

Concretament, Bertran s’ha desplaçat fins a Avinyonet del Penedès per fer el lliurament del projecte de millora del camí entre les Cabòries i Sant Sebastià dels Gorgs. Aquest projecte té com a objectiu millorar i adequar el camí entre les Cabòries i Sant Sebastià dels Gorgs, amb la finalitat de millorar la seva transitivitat i seguretat vial, i per poder donar servei a les masies i habitatges existents, així com per millorar la comunicació a les explotacions vitivinícoles de la zona. Aquest camí uneix els dos nuclis esmentats, al mateix temps que les carreteres N-340 i la BV-2429 de Vilafranca del Penedès a Sant Sadurní d’Anoia.

Bertran ha explicat que actualment és un camí amb una secció variable entre 3 i 4 m, amb cunetes poc definides o massa profundes, amb tot-ú natural i petites aportacions de gravetes puntuals per poder transitar. L’actuació total serà sobre uns 2,457 quilòmetres i compta amb un pressupost per part del DAR de 303.188,25 euros.

Segons Bertran, les obres s’iniciaran a principis de juny i està previst que el termini d’execució finalitzi d’aquí a 4 mesos.

D’altra banda, el representant del DAR ha lliurat a l’Ajuntament de Torrelles de Foix el projecte del camí de la Berna. L’objecte del projecte és millorar i adequar el camí de la Berna, amb la finalitat de millorar la seva transitivitat i seguretat vial. Aquest camí uneix els termes municipals de Torrelles de Foix i Sant Martí Sarroca. L’actuació total serà sobre uns 2,450 quilòmetres, té un pressupost de 271.653,29 euros i està previst iniciar-la a principis del mes de juny. Actualment el camí és de terra, amb una amplada variable entre 2,75 i 5 m i en alguns trams es caracteritza per la inexistència de cunetes, la qual cosa dificulta la circulació de qualsevol vehicle convencional.

Segons Bertran “l’arranjament es realitzarà respectant la topografia existent, adaptant les amplades a les realitats geomètriques existents, per tal de minimitzar les ocupacions de terrenys tant privats com públics”.

3,26 milions d’euros en la millora de camins rurals a l’Alt Penedès

El DAR propicia la millora i recuperació de les infraestructures viàries rurals a fi de garantir una prestació adequada de servei a les poblacions rurals i, al mateix temps, facilitar l’accés dels agricultors i ramaders a les explotacions agràries catalanes. En aquest sentit, durant la legislatura 2004-2006 l’Administració agrària catalana ha invertit més de 1.400.000 euros en la millora d’infraestructures viàries rurals a la comarca de l’Alt Penedès.

MUNICIPI ACTUACIÓ IMPORT €

Granada, Cabanyes Camí Carrerada 375.532 Mediona Millora xarxa camins, 1ª Fase 432.815 Pontons Millora camins i reparació Mas de Pontons 310.325 Subirats Millora de diversos camins 98.700 Torrelavit Millora camí Sant Pere de Riudebitlles al Pla del Penedès

269.051 TOTAL CAMINS ACABATS 1.486.423 €

En aquests moments, el DAR està destinant més de 1.770.000 euros en l’execució dels següents projectes:

MUNICIPI ACTUACIÓ IMPORT €

 Castellví de la Marca, Pla del Penedès i Subirats Camins ruta del vi i el cava. Pavimentació camí “Cal Mitjans” i Camí de l’Aguilera 662.226,87 Pacs del Penedès Nou accés al celler Torres 533.508,18 Avinyonet del Penedès Camí de les Cabòries a Sant Sebastià dels Gorgs 303.188,25 Torrelles de Foix Arranjament del camí de la Berna 271.653,29

TOTAL CAMINS EN EXECUCIÓ/A INICIAR 1.770.576 €

Entre els camins ja executats i els que estan en fase de ser-ho, el DAR haurà invertit més de 3,26 milions euros en la millora de les infraestructures viàries rurals de la comarca de l’Alt Penedès.

El Secretari General ha afirmat que “un element cabdal per garantir l’equilibri territorial passa per garantir i millorar les infraestructures bàsiques del medi rural”.

En aquest context, el DAR com a departament de l’acció rural vol donar prioritat al Pla de Camins continuant amb l’aposta feta a l’anterior legislatura. Segons Bertran “ens agradaria assegurar als Ajuntaments i Consells Comarcals no només l’execució, sinó també el manteniment d’alguns d’aquests camins”. “El nostre objectiu és poder realitzar actuacions en benefici d’uns 1.000 quilòmetres de la xarxa de camins municipals durant aquesta legislatura”, ha afegit Bertran. 25 d’abril de 2007