La directora general d’Agricultura, Ramaderia i Innovació del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Montserrat Gil de Bernabé, acompanyada del president de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes SA (PRODECA), Josep Pau, ha presidit la delegació catalana al saló mundial Biofach, dedicat exclusivament a la producció ecològica.

 

El DAR, a través de PRODECA i amb la col·laboració del Consell Català de Producció Agrària Ecològica, ha organitzat per setè any consecutiu la participació catalana en aquest certamen. Les empreses participants van estar Alisana, Azimut, Biomas, Cal Valls, Chocolates Solé, Eco Aliment SL, Ecològica dels Pirineus, Embotits Biomonts, Fruit Nature, Insalim, Mapryser, , Oleander, Paño Nature SL, Vinya l’Hereu de Seró i Molí dels Torms.

 

Els expositors catalans han qualificat d’èxit i de molt profitosa la participació a Biofach. De fet, algunes de les empreses de vi i oli d’oliva ecològic català han aconseguit vàries distincions per la qualitat dels seus productes. És el cas dels vins del celler Albet i Noya, que ha aconseguit la medalla d’or en la categoria de vi dolç i la de plata en la categoria de cava, vi negre i rosat. D’altra banda, el celler Comalats ha aconseguit la medalla de plata en la categoria de vi negre i el celler Alta Alella la distinció d’argent en vi negre. En la categoria d’olis, l’empresa Molí dels Torms ha obtingut la medalla d’argent.

 

Durant el certamen, Montserrat Gil de Bernabé i Josep Pau van visitar les empreses catalanes presents i van participar en una degustació de productes ecològics catalans a l’estand del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). Gil de Bernabé va destacar que “és molt necessària la presència del sector ecològic català en una fira tan important com Biofach” i va qualificar de molt exitosa la presència catalana en aquest certamen.

 

Biofach és el saló internacional monogràfic de producte ecològic, que aplega expositors de tot el món, i convoca gairebé 18.000 visitants de més de 75 països. En aquest sentit, esdevé la més important manifestació de producció ecològica que se celebra a Europa, i aplega una panoràmica completa de productes, des de la producció i certificació fins a la transformació i la comercialització. A més, s’hi organitzen seminaris, workshops i conferències sobre els temes de més actualitat de l’agroalimentació ecològica.

 

19 de febrer de 2007