Una delegació de la direcció de Desenvolupament Rural d’Iràklio visita aquests dies zones vinícoles de Catalunya

 Una delegació de la direcció de Desenvolupament Rural d’Iràklio (Creta) està visitant aquests dies diferents zones vinícoles de Catalunya per conèixer els seus models de producció i comercialització.

 L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) els ha organitzat una sèrie de visites per tal que els representants d’aquesta illa de Grècia puguin conèixer in situ les característiques i especificitats de diferents zones productores de vi. En concret, els membres de la delegació estan interessats en informar-se sobre les varietats de la vinya, les formes de conreu, els tractaments i la manipulació; els processos de producció i comercialització (canals de distribució), els diferents tipus de vins i caves que s’elaboren a Catalunya i la formació que reben els alumnes interessats en aquest sector.

Per aquest motiu, la delegació ha visitat l’Escola Mercè Rosell a Espiells, on el director general de l’INCAVI els ha explicat l’estructura i el funcionament d’aquest organisme. D’altra banda, el subdirector general d’Agriculltura, Ramon Lletjós els ha ofert una xerrada sobre la metodologia dels censos agraris i els ajuts europeus, el cap de Servei de Viticultura i Enologia, Santiago Mínguez els ha parlat sobre la R+D i el control de qualitat de l’INCAVI, el tècnic de l’INCAVI, Lluís Giralt ha fet una exposició general sobre la viticultura de Catalunya, el director de l’Escola Mercè Rosell, Xavier Vidal ha fet una explicació dels vins i caves de Catalunya i Lídia Malivern de l’INCAVI ha explicat la formació reglada i continuada que s’ofereix a Catalunya.

Durant la seva estada, els membres de la delegació d’Iràklio també podran conèixer diferents empreses de cava i de la DO Penedès, com Miquel Torres, Segura Viudas i Codorniu; empreses productores de vi de la DO Priorat, com Mas d’en Gil i Vall-llach i de la DO Empordà, Castell de Perelada.

24 de maig de 2007