Les varietats de raïm Albarinyo i Garnatxa roja han estat autoritzades per al seu cultiu a Catalunya, segons l’Ordre publicada avui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que modifica la classificació de varietats de raïm autoritzades per a l’elaboració de vi. Aquesta classificació recull les varietats comercials de raïm, que obligatòriament han de pertànyer a l’espècie vitis vinifera.

Les comunitats autònomes, en virtut de les seves competències, proposen anualment les varietats de raïm a autoritzar o recomanar en el seu territori. S’ha de realitzar les experimentacions necessàries de noves varietats i observar les adequades condicions agroclimàtiques, aplicant criteris objectius, estudiant les possibilitats de conreu i les necessitats de la seva viticultura, per tal que el vi elaborat amb les noves varietats autoritzades proporcioni unes adequades característiques analítiques i organolèptiques.

Les noves varietats incloses en la classificació han d’estar prèviament autoritzades en el Registre de Varietats Comercials.

A partir d’ara, els consells reguladors de les Denominacions d’Origen vinícoles catalanes poden incloure en els seus reglaments les noves varietats, si volen fomentar-ne el cultiu.

21 de juny de 2007