En el primer dia del període de preinscripció, fins a les 16 hores, el programa per a infants i joves “L’estiu és teu” d’estades a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) ha rebut un total 544 sol·licituds de persones interessades. D’aquestes, 308 s’han tramitat pel telèfon d’atenció ciutadana 012, i 236 per internet, a l’adreça www.xanascat.cat.

 Enguany, el programa “L’estiu és teu”, organitzat per la Secretaria de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, a través de Turisme Juvenil de Catalunya (Tujuca, SA), ofereix 9.315 places, 1.787 més que les ocupades l’any passat.

Les persones que vulguin participar en el programa s’hi poden preinscriure des d’avui dilluns fins al 19 de març, durant les 24 hores, per telèfon i per internet. El període de preinscripció s’ha allargat 4 dies respecte a l’any passat.

En el moment de formalitzar la preinscripció s’adjudica automàticament als participants un número concret, que serà la referència per al sorteig davant de notari, que es realitzarà el 22 de març. El sistema de preinscripció, que va entrar en funcionament al 2006, garanteix la igualtat d’oportunitats alhora que fa possible comptabilitzar totes les peticions i necessitats dels usuaris.

El programa “L’estiu és teu”, permetrà a nens i nenes de 5 a 16 anys participar en estades als 26 albergs de la Xanascat durant els mesos de juliol, agost i setembre. Aquestes estades estan tematitzades i poden ser d’idiomes, esportives, multiesportives, de música i combinades d’idiomes i esports. Els preus de les estades varien entre 371 i 576 euros.

26 de febrer de 2007