El Secretari General del DAR, Jordi Bertran, ha presentat avui a l'Ajuntament de Monistrol de Calders el projecte de condicionament i millora del camí del Coll, que uneix el terme municipal de Monistrol de Calders (Bages) i el de la Granera (Vallès Oriental). Es tracta d'una pista forestal utilitzada per accés a finques agrícoles i alguns d'ells donen accés a nuclis de població habitats.

Tal i com ha explicat Bertran, el camí del Coll és una via de comunicació directa i la més ràpida entre els dos nuclis, però actualment no es troba molt transitada pel seu mal estat, que s’agreujava en els trams amb forta pendent i a causa de les pluges. El camí té una longitud de 6.500 metres i una amplada mitja entre 3 i 4 metres. Segons el Secretari General, aquesta actuació comptarà amb una inversió per part del DAR de 502.812,81 euros.

5,2 milions d’euros en la millora de camins rurals al Bages

El DAR propicia la millora i recuperació de les infraestructures viàries rurals a fi de garantir una prestació adequada de servei a les poblacions rurals i, al mateix temps, facilitar l’accés dels agricultors i ramaders a les explotacions agràries catalanes. En aquest sentit, durant la legislatura 2004-2006, l’Administració agrària catalana ha invertit més de 3,62 milions d’euros en la millora d’infraestructures viàries rurals a la comarca del Bages. Entre els camins ja executats i els que estan en fase de ser-ho, el DAR haurà invertit més de 5,12 milions euros en la millora de les infraestructures viàries rurals de la comarca del Bages. El Secretari General ha afirmat que “un element cabdal per garantir l’equilibri territorial passa per garantir i millorar les infraestructures bàsiques del medi rural”. En aquest context, el DAR vol donar prioritat al Pla de Camins continuant amb l’aposta feta a l’anterior legislatura. Segons Bertran “ens agradaria assegurar als Ajuntaments i Consells Comarcals no només l’execució, sinó també el manteniment d’alguns d’aquests camins”. “El nostre objectiu és poder realitzar actuacions en benefici d’uns 1.000 quilòmetres de la xarxa de camins municipals durant aquesta legislatura”, ha afegit Bertran.

 3 de maig de 2007