El DAR executarà la resta dels pagaments durant les properes setmanes

 Un total de 26.613 beneficiaris del Pagament Únic cobraran demà divendres, dia 26 de gener, 77.234.311,94€ euros corresponents als ajuts dels pagesos amb drets definitius. Per tant, tal i com ja es va comunicar, més de la meitat dels beneficiaris del Pagament Únic cobraran a finals d’aquest mes de gener.

 Aquest pagament inclou els agricultors que tinguin drets assignats (però que no tinguin drets especials), que tinguin un nombre d’hectàrees comprovades, superior al nombre de drets, tant pel que fa als drets normals com els drets de retirada obligatòria i, que no han tingut incidències en controls de superfícies.

 La resta de beneficiaris, que cobrarà durant les pròximes setmanes, és un grup més heterogeni i la tramitació dels seus ajuts és més complexa. Entre aquest col·lectiu, es troben els agricultors que no han utilitzat la totalitat dels seus drets i també aquells que tenen drets especials, bàsicament els ramaders.

 Aquest és el primer pagament que es fa del nou ajut de Pagament Únic, implantat la campanya 2006. Es tracta d’un nou règim que consisteix en un pagament anual que ve determinat pels drets assignats als agricultors en base a la situació de cada explotació durant el període de referència 2000-2002.

 25 de gener de 2007