La Secretaria de Joventut i l’associació Diomira convoquen una nova edició del certamen de Fotoperiodisme Jove Clic’07, que s’articula entorn de tres línies: concurs fotogràfic, concurs audiovisual i beques per a projectes fotoperiodístics. La condició comuna a les tres modalitats és que els treballs que es presentin mostrin sensibilitat per les problemàtiques socials.

El programa s’adreça a joves de 18 a 30 anys i té com a objectiu la promoció del fotoperiodisme jove, tant a nivell fotogràfic com audiovisual, que tracti temes d’interès social. El termini de presentació és fins al 15 de juny.

Concurs fotogràfic

Els participants hauran de lliurar un reportatge fotogràfic de tres o quatre instantànies de 20 x 30 centímetres i un CD amb còpia de les imatges en format digital. Els reportatges seleccionats formaran part d’una exposició que es farà al mes de setembre, dins el circuit VISA-Off de Perpinyà, a la Casa de la Generalitat a Perpinyà. També concedirà un premi de 600 euros al millor reportatge fotoperiodístic a criteri del jurat.

Concurs audiovisual

Cal presentar un vídeo periodístic de 5 minuts com a màxim en format VHS, DVD, VCD o qualsevol suport multimèdia compatible amb els reproductors estàndards, junt amb una fitxa tècnica amb l’autor, sinopsi, i data i lloc de gravació de la pel·lícula. Les produccions audiovisuals seleccionades es projectaran també al mes de setembre a la Casa de la Generalitat a Perpinyà. S’atorgarà un primer premi de 600 euros a l’autor del millor vídeo.

Beques de fotoperiodisme Clic

Per optar a una de les dues beques de fotoperiodisme Clic, s’ha de presentar un dossier amb imatges fotogràfiques descriptives de la trajectòria del fotògraf, la memòria del projecte pel qual es demana l’ajut i el pressupost. Es concediran 3.000 euros a cada beca per a la realització del projecte i la seva exposició.

27 d’abril de 2007