La Secretaria de Joventut ha obert la convocatòria “Dóna forma al trofeu Hèrcules”, de disseny del trofeu que serà el símbol europeu del Carnet Jove. Els artistes participants podran escollir el tema i la tècnica de l’obra. Es valorarà la capacitat d’integrar el concepte d’Europa, la imatge de Catalunya i els valors representatius dels joves europeus.

Els participants podran presentar un número il·limitat de propostes, originals i no seleccionades o premiades en altres certàmens. S’han de poder inscriure en un prisma o cub de 40 x 20 x 20 centímetres com a màxim, incloent-hi la base en cas que en porti. El pes ha de ser inferior a 3 kilograms, i cada trofeu ha de reservar un espai per inserir la inscripció pertinent al premi.

A l’octubre, l’Associació Europea del Carnet Jove (EYCA), formada per més de 60 organitzacions europees, celebrarà a Barcelona la XXIII Conferència Anual, on s’atorgarà el premi “Hèrcules d’or” a la millor organització Carnet Jove del 2007 i “Hèrcules de plata” a l’organització Carnet Jove que millor hagi evolucionat durant l’últim any.

Presentació de propostes

Els trofeus es poden presentar en diferents formats:

• Maqueta prototip a escala real, especificant en quin material es realitzarà la proposta definitiva.

• Presentació digital en 3D en format vídeo i suport CD Rom, DVD o enviat per correu electrònic.

• Esbós sobre paper dels diversos plans de l’obra, especificant les seves característiques.

A més, s’haurà d’adjuntar el currículum i un dossier explicatiu (descripció de la idea, característiques tècniques i pressupost aproximat d’execució).

El material s’haurà d’enviar a “Connecta’t - Carnet Jove i +25” (carrer de Rocafort, 116-122, 08015 Barcelona), abans del 15 de juliol. Els resultats es faran públics abans del 15 de setembre.

Premis

El guanyador del certamen obtindrà una gratificació econòmica de 1.000 euros i el finançament del cost de la producció de l’obra. A més, serà convidat a assistir al sopar de gala de la XXIII Conferència Anual de l’Associació Europea del Carnet Jove que tindrà lloc a Barcelona en proper mes d’octubre i en la qual es lliurarà el guardó.

Les bases completes del concurs (requisits, criteris de selecció i documentació) es poden consultar al web de la Secretaria de Joventut: (www.gencat.cat/joventut) i a la pàgina web del Carnet Jove (www.carnetjove.cat).

3 de maig de 2007