Aquest matí, a la seu de la Secretaria de Joventut, s’ha procedit a l’acte públic de l’assignació per sorteig davant notari de les 5.563 places que ofereix el programa “Vacances en Família”.

L’acte d’assignació per sorteig de les places ha comptat amb la presència del secretari de Joventut, Eugeni Villalbí; la secretària de Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta; i el director de Turisme Juvenil de Catalunya, Julià Fernández.

13.105 famílies preinscrites

Les famílies es van preinscriure en el programa del 5 al 26 de febrer per internet (www.xanascat.cat i www.gencat.net/benestar) o trucant al telèfon d’Atenció Ciutadana 012 (les 24 hores del dia). En el moment de formalitzar la preinscripció se’ls va adjudicar automàticament un número concret, que ha estat la xifra de referència per al sorteig. En total, s’han preinscrit 13.105 famílies, 8.704 trucant al 012 i 4.401 per internet. El 47,62 de les famílies són de 4 membres. D’altra banda, els albergs i els torns més sol•licitats han estat:

Alberg de Núria Setmana Santa Pont del 6 al 9 d'abril

Alberg de l'Escala Setmana Santa Pont del 6 al 9 d'abril

Alberg La Molina Setmana Santa Pont del 6 al 9 d'abril

Alberg de Núria Pont de Maig del 28 d'abril a l'1 de maig

Alberg de Coma-ruga, període d'estiu del 19 al 25 d'agost

Alberg de l'Escala, cap de setmana del 11 al 13 de maig

Procediment del sorteig

Per tal d’adjudicar les places, s’ha obtingut un número de l’extracció de quatre boles, a raó d’una per urna i per ordre correlatiu, fins arribar a les unitats. Cada urna conté 10 boles numerades del 0 al 9, excepte la urna dels milers, que ha tingut 13 boles, ja que són 13 milers de famílies les que han participat al programa.

El número obtingut ha estat el 89. Aquest número s’ha introduït a una aplicació informàtica amb les dades dels participants com a punt de partida de l’assignació automàtica de les places, que ha estat per ordre, emprant com a criteri principal les opcions triades pels participants i l’ordre de preferència indicat, fins trobar una opció disponible. En cas que les places no hagin coincidit amb cap de les opcions indicades per l’usuari, l’assignació ha quedat en suspens i el programa ha passat a iniciar el mateix procés amb el següent número. El procés s’ha repetit fins esgotar totes les places disponibles.

Finalment, el programa ha assignat les places encara disponibles als números que han quedat en suspens al llarg del procés anterior, seguint sempre el número d’ordre, des del primer fins a l’últim. Les famílies amb membres discapacitats, que així ho han indicat en el moment de fer la preinscripció, han tingut preferència a l’hora d’assignar les habitacions adaptades.

Les adjudicacions es podran consultar, a partir de les 12.00 h de divendres 2 de març, al portal web de Turisme Juvenil de Catalunya, (www.xanascat.cat) El període d’inscripcions començarà el 5 de març.

Períodes de vacances, preus i albergs

Els 94 torns que preveu el programa “Vacances en Família” inclouen 2, 4, 5 i 7 nits, en funció del període de vacances. Cada família inscrita pot accedir únicament a un dels torns, amb l’objectiu de donar el màxim nombre d’inscripcions. Enguany s’ofereixen 31 torns més que al 2006, i més del doble de torns que al 2005.

El preu del programa “Vacances en Família” és de 21 euros per persona i nit. Els infants de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte (el preu tarifa és de 30 euros) i els menors de 3 anys tenen l’estada gratuïta (el preu tarifa és de 15,75 euros per als de 3 anys i de 4,75 euros per als de 0 a 2 anys). En tots els casos s’inclou pensió completa, des del sopar del primer dia fins al dinar de l’últim, en habitacions unifamiliars.

 Els deu albergs en els quals es desenvolupa el programa són: Casa Gran, a Altafulla (el Tarragonès), Santa Maria del Mar, a Coma-ruga (el Baix Penedès), Mare de Déu de les Neus, a la Molina (la Cerdanya), Empúries, a l’Escala (l’Alt Empordà), Jaume I, a l’Espluga de Francolí (la Conca de Barberà), Pic de l’Àliga, a Núria (el Ripollès), Pere Figuera, a Planoles (el Ripollès), L’Encanyissada, al Poble Nou del Delta (el Montsià), Pallars, a Tremp (el Pallars Jussà) i Canonge Collell, a Vic (Osona).

Principals novetats

Les principals novetats d’enguany han estat oferir un 22,61% més de places que l’any passat i l’allargament del període de preinscripció en cinc dies més. També s’han introduït estades de dues nits, que tindran lloc durant set caps de setmana, dels mesos de maig i juny i la millora de l’adequació de les instal•lacions per al públic infantil, amb la introducció de mobiliari infantil a alguns albergs i l’ampliació o la creació de ludoteques en aquells albergs que no en tenien.

Les novetats que s’han incorporat en aquesta edició del programa “Vacances en Família” responen en part al resultat de les enquestes que van respondre les famílies que van participar en l’anterior edició, i que atorgaven uns índex de satisfacció molt elevats.

28 de febrer de 2007