L'Institut Català de les Dones ha atorgat el premi del quart Concurs de cartells commemoratius del Dia Internacional de les Dones a la proposta presentada per la jove dissenyadora gràfica Marta Costa Enríquez.

El cartell reprodueix la imatge d’una jove que treballa o estudia que ens mostra en primer pla el palmell de la seva mà on hi ha dibuixat el símbol femení.

El Jurat, format per persones expertes en art i disseny gràfic, ha valorat la capacitat del cartell guanyador de reflectir el caracter reivindicatiu de la celebració del 8 de març.

Aquest cartell és la imatge que difondrà l’Institut Català de les Dones amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones i es distribuirá a través de 15.000 cartells i 50.000 postals que s’enviaran a entitats, centres educatius i biblioteques, entre d’altres punts de difusió.

El premi està dotat amb 3.000 euros i un diploma. També s’ha atorgat una menció especial sense dotació econòmica al cartell presentat per la tarragonina Yasmina Navarro Pitarch. En aquest cas la dissenyadora ha elaborat una composició que representa l’habitual ticket per al torn de les cues d’espera transformat amb el símbol femení.

La convocatòria ha tingut una gran acollida i enguany s’han presentat 106 candidatures d'arreu de Catalunya.

Exposició

Tots els cartells que s'han presentat s’exhibeixen a la seu de l'Institut Català de les Dones i es podran veure des del dia19 de febrer fins el dia 20 de març, de dilluns a divendres, de 9 a 14h i de 16h a 18.00h.

L'acte de lliurament de premis tindrà lloc el proper dia 27 de febrer, a les 17.00h, a la seu de l'Institut Català de les Dones (Pere Coromines, 1).

19 de febrer de 2007