El nou local facilita l’accesibilitat de la ciutadania als serveis d’informació i al Centre de documentació

A partir del proper dilluns, dia 3 d’abril, la seu central de l’Institut Català de les Dones, organisme del Govern que dissenya, impulsa, coordina i avalua les polítiques de dones de la Generalitat, estarà a la plaça de Pere Coromines, 1, al barri del Raval de Barcelona.

La nova seu concentrarà tots els serveis d’atenció al públic: l’oficina d’informació de Barcelona i el Centre de documentació, així com també els serveis administratius.

Aquest local, que darrerament havia estat ocupat per l’Escola Professional de la Dona de la Diputació de Barcelona, consisteix en 2.700 metres quadrats, distribuïts en tres plantes, a la part baixa d’un edifici que hi ha entre la plaça Pere Coromines i la plaça Pieyre de Mandiargues.

El nou equipament permetrà tenir més espai per als serveis que actualment ofereix l’Institut Català de les Dones i suposa una considerable millora pel que fa a l’accessibilitat de la ciutadanania, gràcies a què es troba en una zona molt cèntrica, amb bones comunicacions i gaudeix d’un accés directe a nivell a carrer. Us dels serveis que més es beneficiarà del canvi d’ubicació és el Centre de documentació, que conté un important fons d’estudis sobre dones i una àmplia selecció documental sobre l’evolució de les polítiques públiques de dones, al costat de les principals obres de la creació literària femenina i del pensament feminista.

El nou local permetrà que aquest fons creixi i fomentarà una major dinamització, ja que ara serà més visible, i gaudirà de millors comunicacions i condicions per a realitzar-hi consultes.

Des de l’any 1995 l’Institut Català de les Dones ha estat situat en un entresòl, propietat de la Generalitat de Catalunya, d’un immoble d’habitatges al carrer de Viladomat, 319. També disposava d’una sala polivalent al matex carrer (Viladomat, 271) . Per a l’adquisió de les noves instal·lacions no ha calgut fer cap inversió, ja que la Generalitat ha realitzat una permuta d’aquests dos locals de propietat.