L’Institut Català de les Dones manifesta el seu rebuig per l’assassinat de Marta Vidal, a mans del seu excompany, el passat divendres a Barcelona, i per la mort, també el passat divendres, de Dominga Fàbrega, veïna de Sort (Pallars Sobirà), a conseqüència de les ferides causades pel seu company en una brutal pallissa el passat 20 de gener.

 

Des de l’Institut Català de les Dones expressem el nostre rebuig a qualsevol forma de violència contra les dones, bé sigui en les relacions de parella o en altres àmbits, i condemnem les pràctiques abusives de poder que danyen tantes dones.

 

També manifestem el més ferm compromís en la lluita contra la violència masclista, alhora que convidem  tota la societat a actuar-hi de forma cotundent en contra i a no consentir cap manifestació que la justifiqui.

 

L’Institut Català de les Dones es compromet a avançar en les estratègies de prevenció, sensibilització, coordinació i atenció necessàries per a l’eradicació de qualsevol forma de violència que coarti la llibertat de les dones. Per altra banda, el Govern de la Generalitat es personarà, si s’escau, com a acusació popular en el judici contra els agressors en els casos de mort de les dones.