El Secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, participarà demà dimecres 18 d\'abril en una taula rodona al Parlament Europeu de Brussel·les que duu per títol "Fluxos de treballadors altament qualificats".

Es tracta d\'un debat organitzat pel Centre Europeu per a Polítiques Migratòries que comptarà amb la participació de la Direcció General de Llibertat, Seguretat i Justícia de la Comissió Europea; diversos eurodiputats i responsables de polítiques d\'immigració de França, Holanda, Itàlia i Suècia.

En concret, els assistents analitzaran les oportunitats i perspectives de mobilitat dins dels estats membres de la Unió Europea d\'aquelles persones d\'origen estranger que tinguin un currículum, una formació i una experiència que destaquin per la seva excel·lència. També es valorarà l\'impacte econòmic que pugui tenir aquest transvasament de treballadors, tècnics o investigadors molt qualificats en els seus països d\'origen.

La Comissió Europea va adoptar el 2005 un Pla de Polítiques per a la Migració Legal que estableix una sèrie d\'accions i iniciatives legislatives. En aquest marc s\'inscriu la futura directriu que la Comissió presentarà el proper mes de setembre i que preveu regular la entrada i la residència de treballadors d\'origen estranger altament qualificats. El debat de demà a Brussel·les (Sala A5G3 del Parlament Europeu) que començarà a les 15.00 hores abordarà precisament el contingut d\'aquesta directriu en fase de redacció.