El Govern de la Generalitat ha aprovat 900.000 euros per a la posada en funcionament de la segona fase del programa Barcelona-Tànger. Aquesta inversió prové del contracte amb la CE per al cofinançament en el marc del programa europeu AENEAS 2007-2009

El programa Barcelona-Tànger s’adreça als menors marroquins que han fet un procés migratori cap a Catalunya o que pretenen fer-lo. Amb aquest programa que impulsa el Departament d’Acció Social i Ciutadania a través de la Secretaria per a la Immigració, es pretén ajudar aquests menors, i les famílies que voluntàriament acceptin de participar-hi, a establir mecanismes d'intervenció en el context familiar que donin alternatives formatives i laborals.

Entre les actuacions previstes, es preveu apropar el menor al context social originari, potenciar el reagrupament familiar, facilitar cursos formatius i oferir la realització de pràctiques laborals a empreses catalanes establertes al Marroc.

El Departament d’Acció Social i Ciutadania ja va signar un conveni de col·laboració amb l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i les sis entitats que participen en el desplegament del programa: La Torna, Cooperació i Desenvolupament Sostenibles; Gedi, Gestió i Disseny; l'Associació Espanyola del Gènere de punt (AEGP); la Fundació Privada Catalana Al Qantara, Pont mediterrani d'amistat, cultura, formació i cooperació a través de l’hostalera; l'Associació Sòcio-Cultural Ibn Batuta (ASCIB) i el Casal dels Infants del Raval.

La durada total del programa Barcelona-Tànger és, inicialment, de tres anys (36 mesos). La primera fase del programa es va posar en funcionament el passat mes de setembre de 2005. Disposa d'un pressupost total de 2.013.000 euros per a tot el període. D'aquest total, el 53% està finançat per la Unió Europea a través de la convocatòria AENEAS. La resta està finançat per la Generalitat de Catalunya, amb l'aportació de diners del fons estatal d'integració i acollida de les persones immigrades i del seu reforç educatiu.