El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, acompanyat de la directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia, Núria Clèries, i l’alcalde d’Amposta, Joan M. Roig, han inagurat avui el nou edifici judicial d’Amposta.

Aquest edifici, que acull els dos jutjats de primera instància i instrucció actuals, albergarà també el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 3, que està previst que es creï aquest any, i compta amb espai suficient per a un futur creixement.

La nova seu judicial, ubicada al carrer Montells, cantonada amb l’avinguda Aragonesa, té una superfície construïda de 2.987,23 m2, quatre vegades superior a la disponible fins ara en un local arrendat de 720 m2. El projecte és obre de l’arquitecte F. Xavier Aguilar i el pressupost de l’obra és de 1.839.060 €.

L’estructura de l’edifici és de formigó armat; els tancaments exteriors són de ceràmica, i els interiors, de ceràmica i cartró guix. L’equipament consta d’aire condicionat, xarxa de veu i dades, mitjans per a gravacions audiovisuals a les sales de vistes, sistemes de seguretat, circuit tancat de televisió, detecció i extinció d’incendis, etc.

L’edifici s’estructura en quatre plantes, on les dependències es distribueixen de la manera següent:

Planta soterrani: arxius generals, àrea de detinguts, vestidors de personal, aparcament i instal•lacions.

Planta baixa: vestíbul d’entrada, sales de vistes, Registre Civil, Forensia, oficina d’atenció al ciutadà i Col•legi d’Advocats.

Planta primera:jutjats de Primera Instància i Instrucció núms. 1 i 2, Col•legi de Procuradors i Servei Comú General.

Planta segona: Servei Comú d’Execució, biblioteca, sala de juntes i Fiscalia.

Disposa, així mateix, de sala de vistes, que pot utilitzar-se també com a sala de matrimonis; sala d’espera per al públic; clínica medicoforense, amb sala d’espera i un despatx doble; dependències per al deganat, atenció al ciutadà, Fiscalia i Registre Civil, i despatxos per a advocats i procuradors.

Pel que fa a les noves tecnologies, l’edifici està dotat d’un sistema de videoconferència, disponible en qualsevol dependència, i totes les sales de vistes compten amb un sistema d’enregistrament digital per a les vistes orals.

A l’acte hi han assistit també el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Josep Lluís Savadó; la secretària de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catañunya, M. Antònia Amigó; el president de l’Audiència Provincial de Tarragona, Antonio Carril; el tinent fiscal de l’Audiència Provincial de Tarragona, Xavier Jou; el degà del Col•legi d’Advocats de Tortosa, David Domènech; el degà del Col•legi de Procuradors de Tortosa, Manuel Celma, i el director dels Serveis Territorials de Justícia a les Terres de l’Ebre, Federico Diego Espuny, entre altres personalitats del món jurídic i judicial.