El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), l'empresa pública dependent del Departament de Justícia, que s'encarrega de la reinserció laboral dels interns de les presons catalanes, ha arribat a un acord amb l'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins, perquè, per primera vegada, interns procedents de centres penitenciaris de Catalunya cololaborin en la neteja de les platges de la ciutat de Barcelona l'endemà de la Revetlla de Sant Joan.

De les 6 del matí a les 14 hores del proper 24 de juny, una colla formada per dotze interns de tercer grau procedirà a recollir la brossa que els participants de la festa de Sant Joan deixin a la platja la nit anterior. Els reclusos, supervisats per dos capatassos, netejaran les platges de tot el litoral urbà de la ciutat de Barcelona.

Durant la presentació del dispositiu, que ha tingut lloc avui, dilluns 19 de juny, el secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle, s’ha mostrat molt satisfet d’aquesta iniciativa perquè, diu, “ajudarà a difondre la vessant reinseridora de la política penitenciària” que efectua el CIRE a través del treball productiu.

L’acte ha comptat també amb la presència de la tercera tinenta d’alcalde i presidenta de Parcs i Jardins, Imma Mayol, el regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Francesc Narváez, i el regidor de Seguretat, Ferran Julián. Des del consistori municipal, s’ha preparat un operatiu de seguretat, prevenció, mobilitat i neteja per garantir el correcte desenvolupament de la festa de Sant Joan a les platges, que l’any passat va acollir unes 140.000 persones. Així, es reforçaran els serveis de Bombers, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil. A més, es dotarà les sis platges de la ciutat amb 250 papereres més i 113 lavabos, entre d’altres.

Aquest no és el primer encàrrec que l’Institut Municipal de Parcs i Jardins fa al CIRE. Està previst que aviat dotze peons més comencin tasques de manteniment forestal de la muntanya de Montjuïc per un període de 7 mesos.