El director general de Dret i Entitats Jurídiques pronuncia la conferència "La mediació familiar a Catalunya" al col·legi d'advocats de Lleida

Al'acte també ha assistit també el director del Serveis Territorials de Lleida, Lluís Franco i la directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall

query_builder   3 maig 2007 17:54

event_note Nota de premsa

El director general de Dret i Entitats Jurídiques pronuncia la conferència "La mediació familiar a Catalunya" al col·legi d'advocats de Lleida

Al'acte també ha assistit també el director del Serveis Territorials de Lleida, Lluís Franco i la directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall

El director general de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia, Pascual Ortuño, acompanyat del director dels Serveis Territorials de Justícia a Lleida, Lluís Franco, i la directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall, ha pronunciat aquesta tarda al Cololegi d'Advocats de Lleida la conferència "La mediació familiar a Catalunya" adreçada als advocats i mediadors d'aquesta demarcació.

Durant el matí, el director general de Dret i Entitats Jurídiques ha visitat els jutjats de Lleida on s’ha entrevistat amb diverses personalitats del món jurídic i judicial per tal de facilitar un circuit àgil entre els jutges i el Centre de Mediació Familiar de Catalunya i que aquests puguin derivar a la mediació familiar tots aquells casos que considerin oportuns.

A l’acte ha assistit el president de l’Audiència de Lleida, Francesc Segura, el jutge degà de Lleida, Eduard Enrech, el fiscal en cap, Juan Boné, el degà del col·legi d’advocats de Lleida, Antoni Riba, entre d’altres personalitats del món jurídic i judicial.

Per la tarda, Pascual Ortuño s’ha reunit amb persones de l’àmbit dels col·legis professionals per tractar la problemàtica d’aquests col·lectius que han d’actualitzar les seves estructures a les noves exigències de la Llei i de l’Estatut d’Autonomia.

La mediació familiar a Catalunya

A Catalunya, 7 de cada 10 parelles que demanen la mediació familiar arriben a un acord satisfactori per a les dues parts i, d’aquesta manera, eviten un procés judicial contenciós que pot agreujar més les diferències familiars.

La mediació familiar és una eina complementària a la via judicial molt útil per resoldre els conflictes sorgits en l’àmbit familiar. És un procés totalment voluntari i que es porta a terme mitjançant la intervenció d’una tercera persona, el mediador, que és una peça clau en tot el procés. Aquest és designat per les parts o pel Centre de Mediació Familiar de Catalunya.

 La mediació familiar, la poden demanar les persones unides en matrimoni, les que constitueixen una unió estable de parella i les que, sense ser-ho, tenen fills en comú, i, d’altra banda, les persones que tenen un conflicte per raó d’aliments o d’institucions tutelars.

Dades de mediació familiar

A Catalunya hi ha 1.447 mediadors familiars homologats pel Centre de Mediació Familiar de Catalunya, 1.247 dels quals són actius i 200, inactius, entre especialistes dels camps de la psicologia, l’educació, el treball social, la pedagogia i el dret.

Per demarcacions:

A Barcelona hi ha 827 mediadors familiars. La distribució de despatxos, desglossada per partits judicials, és la següent: Arenys de Mar, 14; Badalona, 12; Barcelona, 581; Berga, 2; Cerdanyola del Vallès, 20; Cornellà de Llobregat, 5; Esplugues de Llobregat, 8; Gavà, 12; Granollers, 32; l’Hospitalet de Llobregat, 11; Igualada, 7; Manresa, 45; Martorell, 6; Mataró, 51; Mollet del Vallès, 25; el Prat de Llobregat, 4; Rubí, 18; Sabadell, 46; Sant Boi de Llobregat, 6; Sant Feliu de Llobregat, 31; Santa Coloma de Gramenet, 8; Terrassa, 51; Vic, 17; Vilafranca del Penedès, 6, i Vilanova i la Geltrú, 15. En total, hi ha 1.033 despatxos de mediadors.

 A Tarragona hi ha 78 mediadors familiars. La distribució de despatxos de mediadors que hi ha a la demarcació de Tarragona és la següent: a Falset, 3; a Reus, 27; a Tarragona, 52; a Valls, 8, i al Vendrell, 4. En total, hi ha 94 despatxos de mediadors.

A Lleida hi ha 104 mediadors familiars. La distribució de despatxos de mediadors que hi ha a la demarcació de Lleida és la següent: a Balaguer, 10; a Cervera, 4; a Lleida, 96; a la Seu d’Urgell, 3; a Solsona, 3; a Tremp, 6, i a Vielha, 1. En total hi ha 123 despatxos de mediadors.

A Girona hi ha 173 mediadors familiars. La distribució de despatxos de mediadors que hi ha a la demarcació de Girona és la següent: a la Bisbal d’Empordà, 10; a Blanes, 7; a Figueres, 43; a Girona, 136; a Olot, 10; a Puigcerdà, 2; a Ripoll, 1; a Sant Feliu de Guíxols, 7, i a Santa Coloma de Farners, 4. En total hi ha 220 despatxos de mediadors.

 A les Terres de l’Ebre hi ha 65 mediadors familiars. La distribució de despatxos de mediadors que hi ha a la demarcació de les Terres de l’Ebre és la següent: a Amposta, 51; a Gandesa, 35, i a Tortosa, 50. En total, hi ha 136 despatxos de mediadors.

 NOTA: S’ha de tenir en compte que alguns mediadors familiars poden tenir més d’un despatx en diferents partits judicials i també en diferents demarcacions. Per tant, el nombre de despatxos no coincideix amb el de persones mediadores.

undefined
undefined
undefined
undefined