Es tracta d’una experiència pilot de formació que ja s’ha començat a impartir en diversos municipis que treballen en polítiques de prevenció i mediació en l’àmbit de la justícia juvenil

El director general de Justícia Juvenil del Departament de Justícia, Josep Font, ha presentat avui, dimecres 2 de novembre, a Girona, el curs Prevenció comunitària i mediació, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials de Girona, Carme Sitges i el delegat de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, Josep Maria Fàbregas. Es tracta d’un curs pilot adreçat a tècnics i professionals de les administracions locals de la demarcació de Girona que treballen vinculats en polítiques de prevenció i mediació en el territori.

Les tècniques específiques de prevenció comunitària i mediació per part dels professionals de l’Administració local pot incidir de forma molt positiva en la prevenció de conflictes legals i de conductes desadaptades de la població juvenil. Aquest programa formatiu es fa conjuntament amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i la Direcció General de Justícia Juvenil. 

Altres cursos de formació en prevenció comunitària i mediació ja s’han impartit a Amposta, Vilassar de Dalt i Premià de Mar. Les properes edicions d’aquest curs es faran a les comarques de Tarragona i Lleida. Els cursos s’emmarquen dins del Pla de prevenció comunitària de justícia juvenil que ha iniciat enguany, i per primer vegada, la Direcció General de Justícia Juvenil.

Aquest Pla consisteix en dues actuacions. D’una banda, suport i assessorament a 15 municipis catalans - a Girona, Santa Coloma de Farners, Palafrugell i Anglès- i de l’altra, 6 cursos -un dels quals a Girona- de formació a professionals de diferents entitats locals d’arreu de Catalunya.