El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, acompanyat de la directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia, Núria Clèries, s’ha desplaçat avui dimecres 2 de novembre a Igualada per visitar les obres del nou edifici judicial.A primera hora del matí, el conseller ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde, Jordi Aymamí, a la seu de l’Ajuntament. Posteriorment, el conseller ha visitat els jutjats de 1a instància i instrucció així com el terreny on es construeix el nou edifici judicial.

Nou edifici judicial d’Igualada

El nou edifici judicial estarà situat al passeig Mossèn Cinto Verdaguer, 113-117, d’Igualada. Tindrà espai suficient per allotjar els 4 jutjats actuals de primera instància i instrucció i disposarà d’espai addicional per albergar en un futur dos jutjats més en previsió d’ampliació.

Les obres van començar el passat 25 d’agost i ja ha finalitzat la fase d’excavació. El nou edifici acollirà el Registre Civil –amb sala de matrimonis-, el Jutjat de Guàrdia i diverses dependències per a la Fiscalia, els metges forenses, advocats, tècnics, procuradors, atenció ciutadana i arxiu. Aquesta distribució es farà d’acord amb el nou disseny que preveu la nova Llei orgànica del poder judicial.

La superfície total construïda serà de 4.836,80 m2, en un solar, cedit per l’Ajuntament, de 1.893,81 m2. El pressupost d’adjudicació del projecte és de 5.205.188,64 €.

L’edifici judicial, obra dels arquitectes Xavier Casas i Mònica Sánchez, es va adjudicar el passat 8 de febrer de 2005 a l’empresa Copcisa, SA.

Actualment, els 4 jutjats de primera instància i instrucció d’Igualada es troben situats en un edifici del carrer Milà i Fontanals, 1, d’arrendament.