Ales 11 hores, el conseller ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde, Miquel Aguilà, a la seu de l’Ajuntament i, a continuació, ha fet una visita al futur emplaçament on es construirà el nou edifici judicial, situat al nucli històric de Balaguer.

En roda de premsa, Vallès ha manifestat que l’edifici judicial de Balaguer era un dels 30 que el departament renovarà completament, d’acord al pla d’ inversions en marxa. El conseller ha anunciat que el concurs arquitectònic  del projecte  es farà abans de final d’any i ha coincidit amb Miquel Aguilà en el fet que els nous jutjats contribuiran  a la millora de la vitalitat del casc antic.

Seguidament, el conseller i l’alcalde han visitat els jutjats de 1a instància  i instrucció, on ha mantingut una reunió de treball amb el jutge degà dels jutjats de Balaguer, Juan José Cortés.Futur edifici judicial de Balaguer

El passat  mes de juny, l’Ajuntament de Balaguer va iniciar l’expedient d’expropiació de les finques on se situaran els nous jutjats, ubicades al casc antic de Balaguer.

El programa funcional per a la construcció d’un nou edifici judicial preveu  4 jutjats de primera instància i instrucció - amb possibilitats d’ampliació a 2 més en el futur- i dependències per al Registre Civil, fiscalia, forensia, equips tècnics, unitat administrativa, advocats, procuradors, zona de detinguts, vestidors, arxius i aparcament. La superfície total prevista és de 4.113,78 m2, dels quals, 2.750,34 m2 seran sobre la superfície i 1.363,44 m2, sota rasant i la previsió d’import de les obres superarà  previsiblement els 3 milions d’euros.

El programa s’ha elaborat d’acord amb el model de la nova oficina judicial i incorpora també dependències específiques per al jutjat especialitzat en violència contra la dona.

Actualment, els jutjats de primera instància i instrucció núm. 1 i 2 i el deganat estan situats al passatge Àngel Guimerà, 12.