El conseller de Justícia participa en la Conferència Sectorial de Justícia celebrada avui a Madrid

Vallès proposa una reunió monogràfica de la conferència sectorial dedicada a la reforma de la Llei orgànica del poder

query_builder   28 juliol 2005 14:48

event_note Nota de premsa

El conseller de Justícia participa en la Conferència Sectorial de Justícia celebrada avui a Madrid

Vallès proposa una reunió monogràfica de la conferència sectorial dedicada a la reforma de la Llei orgànica del poder

El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, acompanyat de la directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia, Núria Clèries, ha participat avui, 28 de juliol, en la reunió de la Conferència Sectorial de Justícia, que, presidida pel ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, ha aplegat els consellers de les comunitats autònomes que tenen transferides les competències en matèria d’Administració de justícia.

En la reunió, que s’ha celebrat al Ministeri de Justícia a Madrid, el conseller de Justícia, Josep M. Vallès, ha proposat la celebració, després de vacances, d’una reunió monogràfica de la Conferència Sectorial de Justícia per debatre sobre el projecte de reforma de la Llei orgànica del poder judicial (LOPJ), proposta a la qual s’han adherit altres comunitats autònomes.

En relació amb els avantprojectes de reforma de la Llei orgànica del poder judicial presentats, el conseller de Justícia, Josep M. Vallès, ha afirmat que “les modificacions en matèria de tribunals superiors de justícia de les comunitats autònomes perquè esdevinguin la darrera instància s’han anat fent ressò d’una opinió majoritària que s’ha manifestat des de fa anys en aquest sentit”. D’altra banda, el conseller també ha assenyalat que “la creació dels consells de justícia territorials és també una acció positiva”.

Pel que fa a la Justícia de proximitat, el conseller ha assegurat que “la seva introducció ajudarà a resoldre, en les grans ciutats, els litigis de menor complexitat dins de les instàncies més properes al ciutadà”.

Tot i això, “la Generalitat- ha dit el conseller de Justícia- considera necessari que, en seu parlamentària, es millorin els avantprojectes de llei per avançar en la modernització de l’Administració de Justícia.” “Així, hauria de reformar-se també, i entre altres punts, la regulació dels cossos de funcionaris, el procés de modificació de la planta i demarcació judicial i l’atenció al coneixement de les llengües cooficials en la carrera judicial, fiscal, en els secretaris judicials i en la resta del personal al servei de l’Administració de Justícia”, ha afegit el conseller de Justícia.

Madrid, 28 de juliol de 2005

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined