El conseller de Justícia inaugura la conferència final del projecte Dona, integració i presó

Josep M. Vallès ha destacat que la perspectiva de gènere s'ha de tenir en compte a l'hora de configurar les polítiques penitenciàries

query_builder   8 abril 2005 13:49

event_note Nota de premsa

El conseller de Justícia inaugura la conferència final del projecte Dona, integració i presó

Josep M. Vallès ha destacat que la perspectiva de gènere s'ha de tenir en compte a l'hora de configurar les polítiques penitenciàries

Segons el conseller de Justícia, Josep M. Vallès, el percentatge reduït, però alhora creixent de les dones dins dels centres penitenciaris obliga a vehicular polítiques penitenciàries especials, tant des d’una perspectiva de desigualtat com des del punt de vista d’una equiparació progressiva entre homes i dones. Josep M. Vallès ha remarcat que la política penitenciària és una política social i, en aquest sentit, ha afegit que la reeducació i reinserció de la funció penitenciària no és únicament una prescripció de la Constitució, sinó que alhora també és una obligació política.

Segons el conseller de Justícia, Josep M. Vallès, el percentatge “reduït, però alhora creixent” de les dones dins dels centres penitenciaris obliga a vehicular polítiques penitenciàries especials, tant des d’una “perspectiva de desigualtat” com des del punt de vista d’una “equiparació progressiva entre homes i dones”. Josep M. Vallès ha remarcat que la “política penitenciària és una política social” i, en aquest sentit, ha afegit que “la reeducació i reinserció de la funció penitenciària no és únicament una prescripció de la Constitució, sinó que alhora també és una obligació política”.

Aquestes són algunes de les reflexions que ha fet el conseller en la inauguració de la conferència final del projecte MIP “Dona, integració i presó”, que s’ha celebrat aquest matí al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

En la presentació de la conferència han intervingut també la directora del projecte SURT, Fina Rubio, de l’Associació de dones per a la reinserció laboral; Myria Vassiliadou, del V Programa Marc de la Comissió Europea; el secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle, i Mercedes Gallizo, directora d’Institucions Penitenciàries del Ministeri de l’Interior. Aquesta última ha destacat la “vulnerabilitat de les dones davant de la reinserció laboral” i ha afegit que la situació de privació de llibertat “fa més visibles els greuges de les dones respecte dels homes”.

L’objectiu d’aquesta conferència, que se celebrarà durant tot el dia d’avui al Centre d’Estudis Jurídics,  és exposar els resultats finals del projecte MIP “Dones, integració i presó” (finançat per la Comissió Europea sota el IV Programa Marc) i oferir un espai de reflexió sobre la situació de les dones empresonades a Europa, les actuals polítiques penitenciàries i socials dirigides a aquest grup, així com les noves perspectives i propostes de canvi tant en l’àmbit nacional com europeu.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined