El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, acompanyat de la directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia, Núria Clèries, ha participat avui, 27 de setembre, en la reunió de la Conferència Sectorial de Justícia, que, presidida pel ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, ha aplegat els consellers de les comunitats autònomes que tenen transferides les competències en matèria d’Administració de justícia.

A la reunió, que ha començat a les 11 hores al Palau de Parcent, s’han posat en comú els avantprojectes de llei presentats pel Ministeri de Justícia pels quals es modifiquen la Llei orgànica del poder judicial, en matèria d’organització territorial, i altres lleis processals.

El conseller de Justícia ha destacat que “la reforma judicial del Govern és un pas endavant per a la modernització de l’Administració de justícia, però convé anar més enllà”.

Així mateix, el conseller ha dit que “el Govern català és concient que el servei públic de l’Administració de justícia ha de respectar la unitat del poder judicial i la seva independència, i això és perfectament compatible amb més intervenció de les comunitats autònomes en la seva gestió”.

D’altra banda, el conseller ha manifestat que “el personal de l’Administració de justícia, llevat dels jutges i fiscals, ha de ser regulat amb més intervenció de les comunitats autònomes per tal de vetllar perquè el servei sigui el més eficient possible”.

Pel que fa a la justícia de proximitat, el conseller ha assegurat que “la seva introducció ajudarà a resoldre, a les grans ciutats, els litigis de menor complexitat dins de les instàncies més properes al ciutadà”.