El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat en data 31 d'octubre el nou reglament de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC), que modifica un decret anterior de l'any 2001.

Per mitjà d’aquest decret l’IMLC adapta la seva organització territorial a la del Departament de Justícia i a la de la Generalitat, amb l’establiment de noves divisions territorials i àrees més àmplies que els partits judicials per oferir una millor prestació del servei.

Concretament l’Institut s’estructura en set divisions territorials: Barcelona Ciutat i l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona Sud, Barcelona Nord i Catalunya Central, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre.

El nou reglament reorganitza el servei de patologia forense amb l’establiment de centres de patologia forense que concentren els mitjans i els recursos més avançats en aquest àmbit i on es pot centralitzar la pràctica de les autòpsies judicials.

Els centres de patologia forense compten amb els mitjans i recursos més avançats en aquest  àmbit. El Centre de Patologia Forense de Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat actuarà com a centre de referència de tots els centres de patologia de l’Institut.

Es crea el Servei de Documentació forense que organitzarà i supervisarà el treball d’emmagatzematge, arxiu i recuperació de dades, mostres, o qualsevol tipus d’informació inherent a les proves judicials generades a l’Institut  i informació de les proves pericials generades al servei de l’Institut. Aquest serveix garantirà  la protecció de dades de caràcter personal.

Es crearà també la Secció de Formació, Docència i Recerca Forense, que elaborarà el programa anual de formació i els programes de recerca i desenvolupament de l’Institut. Aquesta àrea es coordinarà amb la unitat docent MIR.