El Departament de Justícia i el Consell de Col·legis de Procuradors dels tribunals de Catalunya signen un acord de col·laboració per al torn d'ofici

query_builder   3 maig 2005 19:04

event_note Nota de premsa

El Departament de Justícia i el Consell de Col·legis de Procuradors dels tribunals de Catalunya signen un acord de col·laboració per al torn d'ofici

El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, i la presidenta del Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya i degana del Col·legi de Procuradors de Barcelona, Anna Moleres, han signat avui a la seu del Departament de Justícia, un acord de col·laboració en matèria de torn d’ofici per a l’any 2005

El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, i la presidenta del Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya i degana del Col·legi de Procuradors de Barcelona, Anna Moleres,  han signat avui a la seu del Departament de Justícia, un acord de col·laboració en matèria de torn d’ofici per a l’any 2005.

En aquest Acord s’estableixen els mòduls de compensació de les actuacions dels procuradors designats d’ofici al llarg del  2005, que s’aplicaran amb efectes retroactius des del dia 1 de gener d’enguany. Es mantenen els mateixos mòduls de l’any 2004 i  se n’incrementa l’import de la majoria d’acord amb l’increment de  l’IPC de l’any passat.

Pel que fa a la compensació de les despeses de gestió col·legial per a l’organització dels torns i la compensació de les actuacions, s’estableix un nou sistema que es basa en l’assignació d’un mòdul per a cada designació. Així, en  lloc d’establir per avançat una quantia fixa, la compensació anirà vinculada al nombre d’assumptes registrats, ja que el Consell i els col·legis de procuradors rebran aquest mòdul per cada designació realitzada en procediments en què s’ha demanat el reconeixement del dret d’assistència jurídica gratuïta, amb els límits que estableix actualment l’article 30 del Decret 252/1996,  que regula la compensació d’aquestes despeses.

A més de la compensació econòmica, aquest Acord també preveu que el Consell i els col·legis de procuradors s’integrin en l’aplicació informàtica que està dissenyant el Departament de Justícia per a la tramitació integral de l’assistència jurídica gratuïta, de manera que es puguin  reduir els temps de tramitació de les sol·licituds, que tots els operadors que hi intervenen comparteixin la mateixa informació i que es faciliti la compensació econòmica i la justificació de les actuacions dels professionals d’ofici.

Per fer el seguiment  d’aquest Acord es constituirà una Comissió Mixta, en la qual hi  haurà representants del Departament de Justícia i del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya.

 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined