El Govern ha aprovat el concurs de licitació d’un contracte d’obres per a l’ampliació i reforma de l’edifici judicial de Falset.

A través d’aquest concurs, publicat al DOCG núm. 4495, de 24 d’octubre de 2005, s’adjudicaran les obres d’ampliació i reforma del Jutjat de Falset. Les ofertes es poden presentar fins al 21 de novembre de 2005. El pressupost de les obres és de 310.759,27 € amb l’IVA inclòs.

Actualment, el Jutjat de Falset es troba ubicat en la primera planta d’un edifici d’habitatges del carrer Miquel Barceló, núm. 13, de Falset. Amb l’ampliació i reforma del Jutjat, aquest ocuparà gairebé el doble d’espai, amb quasi 300 m2.

Les obres que es duran a terme consisteixen en l’ampliació de la superfície amb l’habilitació de la planta baixa de l’edifici, la rehabilitació de la planta actual i la nova distribució d’espais per tal d’atendre correctament tots els serveis, independitzar l’accés al Jutjat respecte dels habitatges i resoldre les barreres arquitectòniques que hi ha actualment.

A la planta baixa (142,05 m2) hi haurà l’accés independent, la sala de vistes, despatx per al metge forense, despatx per a procuradors i advocats, la cel•la i diversos serveis. A la planta primera (154,22 m2), els despatxos del jutge, del secretari i del fiscal; la nova oficina judicial, el Registre Civil, l’Arxiu, un despatx polivalent i diversos serveis i instal•lacions informàtiques.