El Consell Català d’Associacions es va reunir ahir, 20 de gener, a la seu del Centre d’Estudis i Formació Especialitzada. Aquesta és la tercera reunió del Consell des de la seva constitució.

El Consell Català d’Associacions es va reunir ahir, 20 de gener, a la seu del Centre d’Estudis i Formació Especialitzada. Aquesta és la tercera reunió del Consell des de la seva constitució.

A la reunió, que va ser presidida pel director general de Dret i d’Entitats Jurídiques, Xavier Muñoz Puiggròs, van assistir 14 representants de les federacions que componen el Consell, a més del subdirector general d’Associacionisme i Voluntariat del Departament de Benestar i Família, del subdirector general de Participació Ciutadana del Departament de Relacions Institucionals i Participació, de la directora del Centre de Mediació Familiar, i de responsables de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques i de la Direcció General d’Associacionisme i Voluntariat.

Durant l’acte es va informar els membres del Consell dels treballs que estan iniciant  diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, que tenen competències en matèria d’associacions, per establir les directrius que permetin organitzar una política transversal i global en l’àmbit de l’associacionisme amb la participació de l’Administració local  i també de les entitats interessades.

Aquesta política transversal ha de permetre que les administracions competents en la matèria donin un millor servei a les entitats i que racionalitzin al màxim les prestacions als ciutadans.

Els objectius que es van definir en la reunió són:

- Unificar els diferents conceptes utilitzats per les administracions en matèria d’associacionisme per tal de fer servir la mateixa terminologia.

- Definir les diferents tipologies de les entitats associatives actualment existents.

- Inventariar tots els registres públics i censos d’associacions actualment existents.

- Dissenyar un sistema informàtic que permeti la funcionalitat del registre global de les associacions per tal de donar un millor servei a l’usuari.

Durant l’acte també es va informar els membres del Consell Català d’Associacions sobre la col·laboració del Centre de Mediació Familiar en la mediació i resolució de conflictes en el món associatiu, així com sobre les novetats i treballs prelegislatius que afecten les associacions i federacions.