El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), l’empresa pública que depèn del Departament de Justícia, ha signat el dia 25 de maig el contracte de lloguer d’una nau al polígon industrial de Montmeló per ubicar-hi un taller productiu exterior i donar ocupació a interns del Centre Penitenciari de Quatre Camins.

Per mitjà d’aquest contracte, el CIRE proporcionarà feina a prop de 50 interns, que desenvoluparan al taller esmentat activitats industrials remunerades (muntatges i manipulats). S’espera que aquest nou equipament entri en funcionament durant l’estiu.

Amb aquesta iniciativa, el CIRE reprodueix una experiència que ja s’està duent a terme amb èxit als tallers productius exteriors del Centre Penitenciari de Raïmat (Lleida), on treballen prop d’un centenar de persones en activitats industrials dels sectors de la fusteria, la serralleria i el muntatge.

El CIRE té com a objectiu fonamental la reinserció sociolaboral de les persones privades de llibertat, mitjançant l’oferta d’una formació adequada i uns hàbits laborals a través de l’activitat dels tallers productius ubicats dins i fora de les presons.