El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), empresa pública del Departament de Justícia que s'ocupa de la inserció sociolaboral de les persones sotmeses a mesures judicials, presenta els seus productes "Made in Cire" al Saló Internacional Expohogar Tardor 2006.

Del  23 al 26 de setembre es podran veure els articles elaborats pels interns  als tallers productius dels centres penitenciaris de Catalunya a l’estand del CIRE (Palau núm 2, Nivell 0, estand  60, de Gran Via 2 de l’Hospitalet del Llobregat).

Entre els articles exposats, destaquen l’urna funerària Bios, dissenyada per Gerard Moliné, que ha esta guardonada en més d’una ocasió. Es tracta d’una urna fabricada amb materials biodegradables: closca de coco, torba compactada i cel•lulosa, que conté una llavor d’arbre.

També es podran veure les caixes Din, un conjunt de caixes decoratives que, com les nines russes, van reduint les seves mides. Són caixes d’emmagatzematge elaborades amb fusta de pi que encaixen entre elles fins a formar diversos conjunts de prestatgeries.

Un altre producte són els “individuals efímers”: tovallons i tovalles individuals, biodegradables, d’un sol ús, que es decoren amb productes naturals o es pinten a mà.

A més, a l’estand del CIRE també es poden trobar altres articles, com la ja coneguda “bossa catalana” i la seva variant, la “motxilla afrocatalana”, feta amb roba del tradicional mocador català de fer farcells, ideada pels dissenyadors Martín Ruiz d’Azúa i Gerard Moliné, i la nova línia de motocicletes i vehicles clípic, de la part final del muntatge dels quals s’ocupen els interns.

Amb la línia de productes propis “Made in CIRE”, el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció vol potenciar, dignificar i prestigiar el treball productiu als centres penitenciaris amb un valor diferencial, una marca pròpia amb l’atractiu d’un disseny original i exclusiu.