El secretari general del Departament de Justícia, Joan Mauri, ha inaugurat aquest matí la reunió anual de l'Associació Europea de Facultats de Dret (ELFA) que es celebrarà al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada durant tot el dia d'avui i demà, 24 de febrer.

Sota el títol ‘Impulsant la dimensió europea en la formació jurídica’, la reunió que organitza la ELFA, tractarà, al llarg de les dues jornades, dels aspectes acadèmics de les institucions europees en la formació jurídica així com de l’informe 2006 de l’activitat de l’associació, pressupost 2007, entre d’altres.

A l’acte d’inauguració de la conferència de l’Associació Europea de Facultats de Dret han assistit també el director del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Joan Xirau, el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Lluís Ferrer i la doctora Blanca Vilà (Universitat Autònoma de Barcelona) i presidenta del consell de direcció de l’ELFA.

European Law Faculties Association (ELFA)

 La European Law Faculties Association (ELFA), va ser fundada l’any 1995 a Leuven (Bèlgica), per 80 Facultats de Dret de tota Europa. Actualment té 160 membres, 7 d’ells de Catalunya i uns 20 de la resta de l’Estat.

El focus d’activitat principal d’ELFA és la reforma del sistema d’educació jurídica a Europa. Un dels aspectes principals és l’acreditació de la qualitat docent de les facultats europees, que s’entén com a requisit de l’europeïtzació i coordinació dels ensenyaments jurídics.

També desenvolupa una important activitat pel que fa a l’aplicació de les tecnologies d’informació i comunicació a l’ensenyament.

Més informació sobre ELFA

 http://www.elfa-afde.org/