Comunicat del Departament de Justícia

query_builder   4 abril 2005 20:49

event_note Nota de premsa

Comunicat del Departament de Justícia

El Departament de Justícia no recorrerà contra la Sentència dictada pel Jutjat Social 26 de Barcelona en el procediment d’acomiadament núm. 184/2005 i procedirà a la readmissió del senyor Xavier Martínez, contractat laboral com a metge del sistema penitenciari.

 La Sentència declara la nul•litat de l’acomiadament disciplinari del senyor Xavier Martínez Redondo, efectuat arran de les declaracions contingudes en una carta oberta dirigida al conseller de Justícia, en interpretar que, si bé l’actuació de l’esmentat senyor podria haver estat considerada com a infracció greu, la seva conducta queda emparada en el dret a la llibertat d’expressió reconegut per la Constitució espanyola.

En la mateixa Sentència, el Jutjat Social 26 de Barcelona confirma la proporcionalitat de les mesures adoptades per la Secretaria de Serveis Penitenciaris en el Centre Penitenciari Quatre Camins amb posterioritat als greus esdeveniments del dia 30 d’abril de 2004 i afirma, per tant, que l’Administració penitenciària va respectar la normativa aplicable i els drets dels interns, tal com havia afirmat el conseller en les seves compareixences parlamentàries sobre els fets.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined