L’intern del Centre Penitenciari Brians, J.A.P.M., de 50 anys d’edat, ha resultat mort aquest matí a Barcelona després d’un enfrontament amb efectius de la Policia Nacional, quan aquesta realitzava una identificació rutinària al Mirador de l’Alcalde de la muntanya de Montjuïc.

J.A.P.M., en ser requerit per identificar-se, ha fet ús d’una arma que portava amagada i ha disparat tres trets. En repel•lir l’agressió, la policia li ha provocat la mort.

J.A.P.M. no va retornar al Centre Penitenciari el passat 29 de març, després de gaudir d’un permís de 12 hores que li havia concedit el Centre per motius “d’apropament familiar”.

Aquest intern estava condemnat a 11 anys i 8 mesos per un delicte contra la salut pública, per un altre de tinença il•lícita d’armes i per una falta de lesions. Anteriorment ja havia gaudit d’un permís de dos dies durant el mes de gener d’enguany.

Estava classificat en segon grau i hauria complert les ¾ parts de la pena el mes de novembre de 2006, i el compliment definitiu d’aquesta s’hauria produït el 8 d’octubre de 2009.