Durant aquesta setmana el Departament de Justícia fa efectiu l’abonament al Consell de Col•legis d’Advocats de Catalunya de més de quatre milions d’euros, en concepte de compensació de les actuacions dels advocats en matèria d’assistència jurídica gratuïta, tant pel que fa a la bestreta del mes d’abril de 2006 com a la regularització de l’any 2005.

La bestreta per a la compensació de les actuacions del mes d’abril de 2006 és de 3.400.000 euros, un 13% superior a la bestreta realitzada per als pagaments mensuals del primer trimestre de l’any, i es preveu que pugui cobrir la totalitat de les actuacions que es produeixin durant el mes d’abril. Aquest abonament al Consell de Col•legis es va fer efectiu dimarts, 9 de maig.

Així mateix, el Departament ha ordenat el pagament de la regularització de les actuacions del quart trimestre de 2005, per un import de 609.423,16 euros, amb el qual es podran abonar la totalitat de les actuacions de torn d’ofici i assistència realitzades durant l’any 2005, tot això sens perjudici de la posterior revisió de la justificació de les actuacions. Aquest abonament al Consell de Col•legis es fa efectiu avui, 11 de maig.