• També es reformarà una part de l’edifici judicial actual

 El Departament de Justícia comunica que el Govern de la Generalitat ha adjudicat el contracte de construcció de l’ampliació de l’edifici judicial de Reus a l’empresa Nexo Entrecanales Cubiertas SA amb un pressupost de licitació de 4.414.886 euros.

L’ampliació de l’edifici judicial de Reus, que estarà situat a l’avinguda Marià Fortuny, 71-79, consta de 5 plantes, a més de la planta coberta: soterrània, baixa i 3 pisos. Acollirà 6 noves sales de vista; nova àrea de medicina forense amb 5 despatxos per als metges forenses; dependències sindicals amb 4 despatxos; dependències administratives, amb biblioteca i sala de reunions; 6 jutjats de primera instància, amb oficina comuna de procediment, i 2 jutjats socials.

A més, s’adequarà la planta soterrània conjunta (l’existent i la nova que es construirà) per tal de reubicar l’aparcament per a 29 vehicles a més del furgó policial, cosa que permetrà l’ampliació de l’àrea de l’arxiu.

La superfície total construïda de l’ampliació és de 4.241,00 m2; la superfície reformada de l’edifici actual és de 1.103,00 m2, i el termini d’execució de les obres és de 17 mesos. Es preveu que la construcció d’aquest nou edifici comenci abans de l’estiu.

L’ampliació de l’edifici judicial es construeix a la part posterior de l’edifici actual i conformarà un pati longitudinal entre els dos edificis. Es connectaran pel nucli d’ascensors i per l’escala principal a la planta baixa i a les plantes superiors. A la planta soterrània els dos edificis estan connectats totalment.

Al nou edifici es formaran dos nous nuclis de comunicació vertical a totes les plantes, amb escala i ascensor, situats a la zona restringida al públic, per a l’accés a l’aparcament i a l’arxiu.