El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i el delegat del Govern central a Catalunya, Joan Rangel, han presidit aquesta tarda la tercera reunió de treball per tractar la coordinació policial entre els Mossos d'Esquadra, el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil i avaluar les últimes operacions conjuntes.

En la trobada d'aquesta tarda, celebrada a la seu del departament d'Interior de la Generalitat, s'ha estudiat l’evolució de la seguretat a Catalunya des que el passat 17 de gener les dues administracions van mantenir una altra reunió amb els comandaments dels diferents cossos i forces de seguretat que operen a Catalunya, en aquella ocasió a les instal•lacions de l'Aeroport del Prat de Barcelona.

Durant la trobada, s’han avaluat les diferents operacions realitzades conjuntament pels tres cossos policials en les darreres setmanes i s’ha parlat d’altres aspectes que permetin enfortir les relacions d’informació i actuacions operatives.

Per part del departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació hi han participat el secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, el director general de Policia, Rafael Olmos, els intendents dels Mossos d'Esquadra, Joaquim Bayarri i Antoni Blanco,  l'inspector Jordi Domènech i altres comandaments.

Per part de la Delegació del Govern central, hi han assistit el general de la Guàrdia Civil, Antonio Carrascosa, i el cap superior del Cos Nacional de Policia, José Irineo López.

El conseller i el delegat es van reunir per primera vegada el passat 27 de desembre, a la seu de la Delegació del Govern a Catalunya on van assolir el compromís de mantenir trobades de coordinació policial, que es mantindran de forma permanent i periòdica amb caràcter tècnic.

Per a més informació, podeu contactar amb el gabinet de premsa del DIREP:

93 483 01 41