La delegació de Relacions Institucionals del Govern s'ha reunit aquesta setmana a Sevilla amb els seus homòlegs de la Junta d'Andalusia per buscar fórmules per agilitzar i millorar la qualitat de la gestió de l'activitat parlamentària del Govern

Una vintena de responsables de Relacions Institucionals dels diferents departaments de la Generalitat han viatjat aquesta setmana a Sevilla per mantenir una reunió de treball amb els seus homòlegs a la Junta d’Andalusia. L’objectiu de la trobada ha estat compartir experiències i buscar fórmules per agilitzar i millorar la qualitat de la gestió de la tramitació parlamentària. La jornada, que els responsables d’ambdues comunitats han valorat molt positivament, ha posat de relleu la necessitat de repetir l’experiència amb altres autonomies.

La delegació catalana ha mantingut una primera reunió de treball amb la secretària general de Relacions amb el Parlament de la Junta d’Andalusia, Clara Eugenia Aguilera, i el director general de Relacions Institucionals de la Generalitat, Fèlix Alonso, per tractar sobre l’organització de les relacions entre el Govern i el Parlament. Fèlix Alonso ha destacat que “l’intercanvi d’experiències en matèria de relacions entre les comunitats millora notablement la qualitat democràtica”. Per la seva banda, Clara Eugenia també ha ressaltat l’interès de l’intercanvi d’informació i de coneixements i que vol tornar la visita a finals de 2007 o principis de 2008.

D’altra banda, en les reunions de treball per àrees i entre els responsables de les relacions amb el Parlament dels departaments amb els seus homòlegs d’Andalusia s’ha pogut intercanviar informació sobre l’organització i les funcions de les respectives oficines. Al final de la jornada de treball, la presidenta del Parlament d’Andalusia, Maria del Mar Moreno, va trobar-se amb la delegació catalana.

La reunió entre els responsables de les relacions amb el Parlament –és a dir, les persones que s’encarreguen de coordinar l’activitat parlamentària del Govern, tant pel que fa a les iniciatives legislatives com de l’acció d’impuls i control del Govern que exerceix la Cambra- ha estat una iniciativa de la Direcció General de Relacions Institucionals (Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació), que és la unitat del Govern responsable de les relacions amb el Parlament i de la coordinació interdepartamental en aquest àmbit. La DG de Relacions Institucionals té previst organitzar trobades de treball amb altres autonomies per fomentar la col•laboració horitzontal i millorar la gestió de l’activitat parlamentària entre els governs autonòmics.