El conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, inaugurarà dijous, 28 de setembre, la jornada "Iniciativa Legislativa Popular: present i futur", on representants d'entitats i administracions de tot l'Estat debatran sobre l'ús de la ILP.

La trobada, convocada des del Departament de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, pretén aprofundir en l’estudi de les funcions de la ILP en el nostre sistema polític i contribuir al seu coneixement i ús.

 La jornada abordarà qüestions com el desenvolupament del dret a la participació en l’àmbit legislatiu, la ILP en el context espanyol i el català o la ILP des del punt de vista dels agents socials. La trobada comptarà amb la participació d’alguns representants de comissions promotores d’ILPS, com la de la Llei de creació de llars d’infants o la de la Llei reguladora de la incineració de residus a Catalunya. També hi intervindran el subdirector de Foment de la Participació, Fernando Pindado, i les professores de Dret Constitucional i Dret Administratiu Maria Jesús Larios i Zulima Sánchez. La cloenda de la jornada anirà a càrrec del secretari general de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell. Hi participaran una seixantena de representants d\'administracions d’arreu de l’Estat i algunes entitats.

La Llei de la Iniciativa Legislativa Popular, aprovada pel Parlament català a principis d’any, és pionera a l’Estat i a bona part d’Europa. Presenta canvis innovadors respecte de l’aprovada l’any 1995: rebaixa als 16 anys l’edat mínima per donar suport a una ILP; redueix de 65.000 a 50.000 les signatures necessàries per formular una llei i facilita els treballs de la comissió promotora durant la tramitació parlamentària.

TEMA: EL CONSELLER SAURA INAUGURA LA JORNADA “INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR: PRESENT I FUTUR”

DIA: DIJOUS, 28 DE SETEMBRE DE 2006

HORA: 09.15H

LLOC: DREP. AV. DIAGONAL, 409. BARCELONA

Per a més informació podeu contactar amb el gabinet de pemsa del DREP: 93 402 49 78