Adolfo Pérez Esquivel dóna suport a l'Institut Català Internacional per la Pau, en una entrevista amb el conseller Saura

Joan Saura i Esquivel es reuneixen per parlar del projecte de creació de l'Institut Català Internacional per la Pau

query_builder   8 juny 2006 13:07

event_note Nota de premsa

Adolfo Pérez Esquivel dóna suport a l'Institut Català Internacional per la Pau, en una entrevista amb el conseller Saura

Joan Saura i Esquivel es reuneixen per parlar del projecte de creació de l'Institut Català Internacional per la Pau

Adolfo Pérez Esquivel dóna suport a l’Institut Català Internacional per la Pau, en una entrevista amb el conseller Saura

El Premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel, ha donat avui el seu suport a l’Institut Internacional per la Pau com a “iniciativa fonamental per contribuir a un món tan complex i violent” i ha destacat la necessitat de “buscar les alternatives de convivència, integració i desenvolupament dels pobles com a dinàmica de vida que permeti la convivència”. Pérez Esquivel ha explicat que “hi ha una institució similar a Argentina, la  Comissió Provincial per la Memòria, que ha estat treballant sobre aquests eixos fonamentals, com la resolució de conflictes, els observatoris i l’educació com formació.” I ha afegit que “si no generem la consciència en els joves de la ciutadania poca cosa es pot aconseguir en els camins de la pau”.

Pérez Esquivel ha fet aquestes declaracions després de conèixer el projecte de creació de l’Institut Català Internacional per la Pau, la institució impulsada pel departament de Relacions Institucionals i Participació per desenvolupar una política pública de foment de la pau.

Saura ha presentat avui a Pérez Esquivel el projecte de l’Institut Català Internacional per la Pau que s’encarregarà de promoure la cultura de la pau; la mediació en conflictes; donar suport a les entitats i moviments socials en pro de la pau; fer recerca en aquest àmbit; assessorar les administracions; formar experts en resolució de conflictes, etc.

Saura ha explicat que “fa un any i mig que estem treballant en la creació d’una institució autònoma del Govern que tingui com a objectiu fonamental la projecció de la pau, la difusió de la cultura de la pau i la investigació sobre temes de la pau”. I ha afegit que, desprès de l’aprovació del Consell de Foment de la Pau, s’espera que el Govern pugui aprovar en quinze dies el projecte de llei que serà tramès al Parlament. Saura ha dit que la creació de l’Institut “respon a la sensibilitat que té Catalunya en aquests temes. Catalunya avui és un referent de la mobilització social de la pau però cal una política pública de foment per la pau.” Saura també ha destacat que en el projecte de llei “han col•laborat els experts més importants en aquest tema d’arreu de Catalunya i hi ha un absolut consens”.

Procés de pau a Euskadi

D’altra banda, Adolfo Pérez Esquivel ha manifestat el seu suport “a la iniciativa al diàleg per trobar una solució al País Basc”. En aquest sentit, Esquivel ha fet una crida “al dirigents del PP perquè la pau és una obligació i un dret de tots” i els ha emplaçat a donar “suport a la iniciativa de pau a Euskadi”. Esquivel ha afegit que “l’oposició política i els camins de la pau han de ser constructius” i ha explicat que “el conflicte basc fa moltes dècades que dura i és molt important encarar-lo. El govern espanyol ho està fent i, per a nosaltres, aquest és un camí vàlid que s’ha de concretar”.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined