El Centre d’Emergències de Catalunya informa que els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 11.50 hores,  que un helicòpter del departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, que estava realitzant un vol de trànsit, ha hagut de fer un aterratge d’emergència a la C-14, al terme municipal de Fígols i Alinyà.

Segons les darreres informacions l’helicòpter ha topat amb uns cables elèctrics que l’ha obligat a efectuar un aterratge d’emergència. El pilot ha pogut fer un aterratge segur sobre la carretera C-14, a l’alçada del punt quilomètric 165’5. Dels 3 ocupants, tan sols un ha resultat ferit de caràcter lleu.

L’aparell, ocupa un carril de la carretera, per la qual cosa efectius del cos de Mossos d’Esquadra desplaçats a la zona estan donant pas alternatiu. Per tal de retirar l’helicòpter de la via, cal fer un desmuntatge parcial per poder fer-ne el trasllat. Està previst que aquestes tasques puguin tenir una durada d’unes 5 hores, en què també s’haurà de tallar el trànsit a la carretera.

És per això que, des del Servei Català de Trànsit, es demana que totes aquelles persones que s’hagin desplaçar a la zona es desviïn per la carretera C-13, si ho fan des de Lleida, abans d’arribar a Balaguer. En l’altre sentit, venint del Pirineu, els desviaments es poden fer, també, per la carretera N-260.

Cerdanyola del Vallès, 16 de desembre de 2006

13.06 hores