L’incendi forestal que afecta a la comarca del Bages des de primera hora d’aquesta tarda continua actiu i, hores d’ara, ja són unes 900 hectàrees de vegetació les afectades que pertanyen als municipis de Cardona, Navàs, Viver i Serrateix i Pinós. D’aquestes hectàrees, unes 150 són de vegetació agrícola.

En aquests moments, el flanc esquerre de l’incendi és el que es troba més actiu i avança, a banda i banda, per la riera de Navel. Pel que fa al flanc dret, la seva evolució és més lenta, ja que es veu afavorida per l’orografia del terreny. Tot i així, l’incendi no està estabilitzat i es troba al límit del municipi de Montmajor.

Com a mesura preventiva s’han destinat cubes dels ADF per protegir 2 masies de la zona, les quals en aquells moments no estaven habitades. Amb la qual cosa no s’han produït desallotjaments explícitament. En aquests moments, l’incendi no amenaça cap nucli urbà de la zona.

Bombers de la Generalitat treballa amb un centenar de dotacions terrestres i 30 mitjans aeris, els quals restaran al lloc fins a l’arribada de l’ocàs. 

Cal destacar la tasca portada a terme, juntament amb Bombers de la Generalitat, de les ADF del Bages, Solsonès i Berguedà, així com també la col·laboració de pagesos de la zona afectada que amb els tractors han llaurat el perímetre de les zones de conreu per utilitzar-les com a zones de tallafoc.

A més, en aquest incendi també treballen dotacions dels Agents Rurals (13 efectius) i dels Mossos d’Esquadra (26 patrulles), policia local i voluntaris de la zona.

Continuen tallades les carreteres C-55 cruïlla amb la B-420 dins el terme municipal de Cardona i la carretera B-423 a Sallent, segons ha confirmat el Servei Català de Trànsit.

Cerdanyola del Vallès, 8 de juliol de 2005

20’07 hores