Bombers de la Generalitat està treballant en aquests moments per pal·liar els efectes d’un petit tornado que ha afectat principalment el municipi de Mollet del Vallès.

El tornado, produït cap a tres quarts de 10 del matí, s’ha despenjat d’una tempesta molt puntual focalitzada al municipi de Mollet del Vallès. Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, el tornado ha tingut lloc a la base de la tempesta, quan aquesta estava en la seva fase més madura. En aquests moments el tornado s’estaria ja desfent i està en fase de dissipació.

Els efectes d’aquest fenomen s’han notat sobretot a les carreteres més pròximes a Mollet, Santa Perpètua de Mogoda i La Llagosta, ja que per culpa de les branques i caiguda d’arbres s’ha hagut de tallar la BV-5001, i a la C-33 s’ha hagut de tallar un carril. L’autopista AP-7 també ha quedat afectada per la caiguda de branques, però el trànsit no ha estat tallat.

Bombers de la Generalitat està atenent en aquests moments sis avisos a la població de Mollet des de les 10 del matí, entre els quals una revisió de façana al polígon Can Magarola, on el tornado s’ha endut un tros de teulada de l’empresa d’autobusos Sagalés; retirar un arbre caigut a la carretera C-33 km 86, retirar també un arbre al carrer Pompeu Fabra amb Lluís Millet; revisar una façana al carrer Berenguer III per perill de caiguda, i sanejar una altra façana al carrer Santa Maria.

També s’ha rebut un avís de fuita de gas a Mollet, al carrer Pompeu Fabra, tot i que se n’ha fet càrrec la companyia de gas. La fuita s’hauria pogut produir després de caure un mur en aquest mateix immoble. El fort vent també ha trencat els vidres d’una botiga a l’avinguda Rabassaire. 

Pel moment no es coneixen més afectacions importants ni ferits a causa de la pluja i el tornado en aquesta població.          

Cerdanyola del Vallès, 8 de setembre

11,30 hores