Quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat aquest matí en un incendi que ha cremat parcialment un habitatge, al C/ Dissabte, número 40 de Riudecanyes, al Baix Camp. L’avís s’ha rebut a les 8’20 hores i ràpidament ha mobilitzat els vehicles de Bombers.

En arribar al punt del sinistre els ferits ja es trobaven al carrer i s’ha realitzat una  reanimació cardio-respiratòria dels afectats més greus; dos menors de 4 i 8 anys intoxicats per fum. Una altra menor també estava afectada pel fum, però amb un diagnòstic més lleu. Un home ha resultat també ferit en l’incendi, amb  cremades de diversa consideració i una dona estava sent atesa amb una crisi nerviosa. Suposadament tots els afectats pertanyen a la mateixa família. Els ferits greus han estat evacuats amb ambulància a l’hospital Joan XXIII.

El foc, que ha estat apagat en poc menys de ½ hora, ha començat a un sofà i s’ha estes a tot el menjador del pis, única estança que ha cremat. L’habitatge independent que s’hi troba a la planta baixa de l’immoble no ha quedat afectat

Pel que fa a l’incendi de vegetació que afectava des d’ahir el paratge de Comadevaques, a la comarca de la Ribera d’Ebre, un total de 10 dotacions terrestres de Bombers continuen remullant la zona afectada. No ha calgut la intervenció de cap mitjà aeri. Recordem que l’incendi quedà totalment controlat a les 23’30 hores i que, segons les dades provisionals facilitades pel Cos d’Agents Rurals, cremà 80 hectàrees de pi blanc i matoll i 96 de conreu. D’aquesta extensió, 142 hectàrees pertanyen al terme de Palma d’Ebre i 34 al de Flix.

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil manté activada l’ALERTA del Pla INFOCAT a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià.

Cerdanyola del Vallès, 1 de maig de 2005

11’00 hores