La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que Bombers de la Generalitat han rebut, entre les 09’00 i les 12’00 hores un total de 44 avisos relacionats amb la pluja.

D’aquests avisos, cal destacar els 19 que s’han rebut al municipi de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) dels 22 que s’han rebut a tota la demarcació de Girona. A les 10’07 hores els Bombers han estat alertats que havia caigut un arbre sobre la via del tren, entre Massanes i Caldes. Renfe ha informat al Centre d’Emergències de Catalunya que ha estat necessari tallar un dels carrils i que els trens, han circulat amb precaució, per la via que s’ha mantingut oberta.

D’altra banda, els bombers també han rebut un total de 12 avisos a la zona de la comarca del Maresme, en què han hagut de treure aigua en alguns baixos i en la via pública. En aquesta zona cal destacar el tall de la carretera N-II, en els dos sentits de la marxa, a l’alçada d’Arenys de Mar. 

La resta de serveis pertanyen a Terres de l’Ebre 5 i a Tarragona uns altres 5 (4 d’ells a Creixell per treure aigua acumulada de la pluja caiguda ahir).

Segons informacions del Servei Català de Trànsit, a més de l’afectació viària a la carretera N-II a Arenys de Mar, a causa de la pluja també està tallada la carretera C-12, en els dos sentits de la marxa a Tortosa. A la Gi-662 al seu pas per Santa Cristina d’Aro, la calçada està inundada i es dóna pas alternatiu.

Cal recordar que la Direcció General d’Emergències manté la prealerta de l’Inuncat (la prealerta no implica l’activació del pla Inuncat).davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Segons els darrer avís de situació meteorològica de risc per pluja que ha emès el SMC són probables les precipitacions a tot el país i es poden acumular més de 20mm en 30 minuts. Puntualment aquestes precipitacions seran en forma de tempesta. Segons informa el mateix SMC aquest episodi de pluja es podria mantenir fins el proper dissabte 15 d’octubre.

 Davant d’aquesta situació es volen recordar les següents recomanacions:

- Fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.

- Si heu d’agafar el cotxe, prèviament cal informar-se  de l’estat de la xarxa viària.

- En cas de conducció, cal fer-ho amb suavitat, no frenar bruscament i reduir la velocitat, per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, perquè es necessita més espai per frenar, i no avançar a la resta de vehicles.

- Recordar, a més, que l’asfalt pot relliscar des de les primeres gotes de pluja.

- Evitar circular o apropar-se tan amb vehicles com a peu, en llocs on pugui haver acumulació d’aigua, així com rieres i torrents davant la possibilitat de crescuda sobtada del nivell de l’aigua

Per a qualsevol emergència recordar el telèfon únic d’emergències 112.

12’02 hores